Posted in Uncategorized

Holiday Trivia 2014

As a public service to provide a break from the end-of-semester stress, the library presents its 3rd annual Holiday Trivia Quiz.  This year’s quiz has been expanded to include some trivia about the often-forgotten holidays of Thanksgiving and New Year’s.  Answers are at the bottom.  Enjoy!

1. In A Charlie Brown Christmas, what song did Schroeder play indicating it was his selection for the Christmas play music?

a. Grandma Got Run Over by a Reindeer

b. Für Elise. “Beethoven Christmas Music!”

c. Silent Night

d. Roll Over Beethoven

2. What is the name of the book that Clarence is reading in It’s a Wonderful Life?

a. Ripley’s Believe It Or Not

b. Charles Dickens’ A Christmas Carol

c. How to Survive Jumping Off a Bridge into Icy Water

d. The Adventures of Tom Sawyer

3. Who is officially credited as the author of “Auld Lang Syne”?

a. Someone who was really depressed at the time

b. Scottish author and poet Robert Burns

c. Scottish author Sir Walter Scott

d. No one…the words were found written on a napkin in a bar

4. The poem commonly known as ’Twas The Night Before Christmas was

originally titled:

a. People Who Break Into Houses Shouldn’t Wear Red

b. The Night Visitor

c. A Visit From Saint Nicholas

d. Why Are There Reindeer Droppings on the Roof?

5. The tradition of making New Year’s resolutions dates back to:

a. the year scales were invented

b. the ancient Babylonians

c. colonial times

d. the first bottle of Scotch

6. The first Macy’s Thanksgiving Day parade was accompanied not by oversized balloons of various types, but by:

a. live animals borrowed from the Central Park Zoo.

b. politicians.

c. crowds of bewildered shoppers.

d. a huge flock of turkeys

7. Which of these first occurred in 1895?

a. Long lines at the gift return counter.

b. Electric Christmas tree lights were used.

c. Black Friday.

d. Christmas cards were sent.

8. The first Thanksgiving celebration lasted:

a. until the pumpkin pie was gone.

b. three days.

c. until one of the Wampanoag Indians made a joke about William Bradford’s funny-looking hat.

d. longer than the voyage across the ocean.

9. When you go Wassailing, what is it that you are doing?

a. Riding a sailboat in the past tense

b. Walking around the neighborhood singing Christmas carols

c. Complaining that you didn’t get what you wanted for Christmas

d. Going to visit neighbors, receiving goodies and drinking to their health

10. Only leaving bare walls with nothing but hooks and some wire, what was the last thing the Grinch took from the house in How the Grinch Stole Christmas?

a. the log for their fire

b. their pride

c. the last can of Who Hash

b. their Who identities

Answers:

  1. b
  2. d
  3. b
  4. c
  5. b
  6. a
  7. b
  8. b
  9. d
  10. a
Advertisements

Author:

We are the librarians at Haywood Community College in Clyde, NC. We offer great books, a variety of research & educational services, and a staff full of general awesomeness to the HCC and Haywood County communities.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s